tiistai 15. maaliskuuta 2011

Treenejä

Viime viikon lopulla poikettiin joku päivä hallilla, mutta muisti pätkii. Vähän aikaa ainakin oltiin ihan kahdestaan, joten päästiin kunnolla revittelemään. :-) Leikki hyvin, kun ei ollut häiriöitä ja kivaa oli. Vähän aikaa häiritsi, kun treenaamaan tuli toinen koira, mutta Merkki kuitenkin tokeentui suht äkkiä. ;-) Aiheuttaa siis aina jotain pörinöitä, jos ollaan ensin kahdestaan tyhjässä hallissa ja sitten Merkin "omaan halliin" kehtaa tulla ylimääräisiä koiria... Mutta itse treeneistä ei sitten niin mitään mielikuvaa... :-S

Sunnuntaina illasta käytiin uudestaan ja ihan ok treenit. Tein lyhyitä pätkiä ja Merkki oli väliajat boksissa (rupeaa siis nykyään tuuskaamaan hajujen perässä eikä keskity). Alkuun leikittiin vähän ja otettiin muutama perusasento + parin askeleen seuraamista. Ihan kivoja ja keskittyi ok, vaikka oli muitakin treenaamassa ja koiria palkattiin leluilla jne.

Pienen tauon jälkeen sitten liikkeestä seisomisia. Aluksi istui ihan väkisin, mikä oli outoa, kun sitä ei yleensä tarjoa. Yksi seisominen siis reilulla avulla ja sen jälkeen alkoi onnistua. Nyt mennään siinä vaiheessa, että kävelen rauhassa (Merkki ei käskyn alla) ja pyydän siitä seisomaan. Onnistuu jo ihan hyvin koiran paikasta riippumatta (Merkki voi olla oikealla tai vasemmalla puolella, takana tai mun edessä kun peruutan). Voin myös jatkaa liikettä pari askelta, kun M on paikallaan. Toinen versio on nameilla pelaaminen. Heittelen siis nameja maata pitkin ja M jahtaa niitä. Aina välillä kun Merkki tulee kohti pysäytän seisomaan. Nämä on vielä ihan alkutekijöissään. Kun vauhti ei ole liian kova ja Merkki sopivan lähellä (ehkä max pari metriä), onnistuvat tavallisesti hyvin. Palkkana näissäkin useimmiten lelu (heitän koiran taakse). Tällä kertaa jostain syystä jahtasi nameja (nakin palasia muistaakseni) tosi hienosti. Kun tuo on nirso, niin joskus menee namien perässä vähän laiskasti. Hyt hommassa oli kuitenkin ihan saalistuksen makua. :-)

Taas tauon jälkeen otettiin "paikallaolo" muiden kanssa. Lainausmerkit siksi, että joku ei ole saanut aikaiseksi alkaa opettaa kisamaista paikallaoloa... :-/ Arkikäskynä on odota ja se toimii ihan hyvin, mutta silloin asento saa olla mikä milloinkin. Paikallaolossa tökkii se, että tuo kellahtaa tosi helposti lonkalle. Tällä kertaa ensin ei meinannut onnistua pa:sta maahan meno, oli hidas ja kyynärpäät jäi ylös. En viitsinyt hinkata, joten menin eteen seisomaan ja siitä hyvin maahan. Palkkasin tiheään (ehkä 1-5 sek välein) ja pysyin itse aika lähellä koiran edessä. Kerran nousi istumaan, kun liikuin kai liikaa sivullepäin. Käskin uudestaan maahan ja toisella yrityksellä onnistui hyvin. Yhteensä maassa ehkä vajaan minuutin. Kokeilin vielä sivulta maahan menoa ja nyt onnistui hyvin ekalla.

Lopuksi humputeltiin vielä agipuomilla alastulon kontakteja, kun halliin tuli uusi koira. Vaihteeksi keskittyminen lopahti siihen, joten vein boksiin hetkeksi. Lopuksi ihan periaatteen vuoksi hetki leikkiä ja pari maahanmenoa, että saatiin molemmille hyvä mieli. :-)

Maanantaina hallilla näytti niin hiljaiselta, että poikettiin lenkin varrella ihan pikaisesti. Lelua ei edes ollut mukana, mutta namipalkalla tehtiin muutama liikkeestä maahanmeno (ovat aika samassa vaiheessa, mitä seisominenkin) ja pieniä seuraamispätkiä. Ihan kivasti siihen nähden, että hallissa oli pari muutakin koiraa eikä meillä ollut lelua mukana. Oltiin vaan ehkä 10 min ja jatkettiin sitten lenkkiä. Lenkin varrella vielä pari seuraamista (ehkä nyt jotain max 5 askelta tms.), palkkana lapasen repimistä kun muutakaan ei ollut. Tosi hienoja pätkiä. :-) Merkin mielestä ehkä ihan parasta on tapella joko lapasen tai takin hihan kanssa... Tähän asti on lopettanut hienosti "riittää" -käskyllä, mutta saas nähdä kaduttaako tämä vielä joskus rankastikin... ;-)