keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Kuokkavieraina taas

Tällä kertaa siis aussieväki oli viikonloppua viettämässä koulutuksen merkeissä ja tokihan me tuppauduttiin sekaan. :-) Mukava viikonloppu oli ja uutta mietittävääkin saatiin.

Tokohommia:
  • Ollaan vähän koitettu siistiä sivulletuloa (pomppu pois...) ja nyt pitäisi alkaa apuja häivyttää. En tiedä, miten se aina on niin hankalaa mulle? Saatiinpahan kuitenkin nyt hyvät ohjeet, koitan olla tarkkana... Siirtymisiä ollaan tehty kanssa, niissä on enemmän paikka hukassa. Siirtyy kuitenkin hyvin mukana oikeastaan kaikkiin suuntiin (peruutus nyt vielä opettelematta), joten eiköhän se siitä. Varsinaista seuraamistakin pitäisi paremmin aloitella, ettei mene pelkäksi nysväämiseksi. Merkki tahtoo lisää vauhtia...! :-D
  • Liikkeestä maahan alkaa olla ihan kivalla mallilla. Etäisyyttä ei ihan kamalasti, mutta menee napakasti maahan turhia jumimatta. Tavallisesti heitän namin, niin että saan Merkin kauemmas ja siitä sitten paluumatkalla maahan. Tämä onnistuu nyt, kun M on ehkä max 3 m päässä eikä vauhtia ole ihan hirmuisesti. Ihan kivasti onnistuu myös, kun kävellään yhdessä (ei varsinaista seuraamista). Pikkuhiljaa olen myös omaa liikettä lisännyt käskyn jälkeen --> ihan ok. Tehty myös niin, että pyydän jossain vähän kauempana odottamaan ja siitä maahan. Pikkuhiljaa lisää välimatkaa ja vauhtia.
  • Liikkeestä seiso on taas mun korvien välissä kovin vaikea liike... :-S Istumisessa ja maahanmenossa on paljon helpompi olla tarkkana, mitä seisomisessa. Kun takapuoli tai kyynärpäät on maassa, siitä ei vaivihkaa hiippailla mihinkään. Mutta seisomisessa tulee helposti palkattua pienistä teputteluistakin... Ollaan me joka tapauksessa tässäkin päästy nyt hyvään alkuun (hyvillä ohjeilla). Sama homma mitä maahanmenonkin kanssa: heittelen namien avulla kauemmas ja paluumatkalla top. Palkkana toimii parhaiten lelu. Muiden treenikavereiden vinkulelut oli NIIN hienoja, että piti hipsiä karkuun niillä leikkimään... :-P Kaipa meidänkin on sitten lähdettävä leluostoksille, ettei raukka joudu vaan vanhoilla räteillä ja patukoilla pelaamaan. 
  • Nouto on kanssa ihan kivalla mallilla. Ottaa kädestä ja tavallisesti maastakin kapulan & pitää muutaman sekunnin. Myös kantaminen onnistuu, kun lähden itse liikkeelle. Ollaan tehty omalla muovikapulalla ja nyt kokeiltiin metallillakin. Kestoa lisää ja napakampi maasta ottaminen. Maassa olevan kapulan kanssa saa olla tarkkana, kun mielellään pelailisi tassuilla...
  • Tunnarikapulan piilottelua meinattiin aloitella, mutta kapulasta alkoi heti ekalla tutustumisella tulla tulitikkuja... :-/ Pikkupalikan pureskelu oli niin kivaa, ettei sitä meinannut malttaa vaihtaa edes lammaspatukkaan saati namiin. Eli täytyy miettiä uudestaan, mitä tehdään... 
  • Kaukojen asentojumppaa ollaan myös kokeiltu pariin otteeseen, mutta tuo on vaan mulle liian nopea... Jos kuu, tähdet ja muu kosmos ovat suotuisassa järjestyksessä m-s-m ja i-m-i menevät namilla houkutellen edes joskus suht ok. I-s on vaikea, mutta onnistuu sentäs edes joskus ja jouluna. S-i sen sijaan ei tunnu onnistuvan edes vahingossa... Mieluiten vetää takajalat eteenpäin tai sitten menee peruuttamiseksi. Todellakaan mikään kiire ei näiden kanssa ole, joten täytyy tuumailla. Ehkä joku sopiva rima takavarpaiden eteen? Tai jos saisi opetettua tosi vahvaksi takajalkojen pitämisen alustalla?
Väliajoilla humputeltiin taas vähän agia. Edelleen putkea ja uutena juttuja "jumppasarjaa" (tälle on ihan joku agitermikin, mutta ei nyt tule mieleen). Reipas ja ketterä otus. :-) Täytyisi vaan erikseen opetella etäpalkkaa, kun paikallaan makaava lelu ei ihan kamalan isoja intohimoja herätä. Sen kanssa pitää saada tapella, että olis oikein kivaa... ;-D Täytyy siis opetella, että "kuollut" lelukin täytyy pyydystää ja sitten saa taistella.

Pitäisi aloitella: paikallamakuu (arkikäskyllä jo kohtuullisen kivasti pysyy, mutta siinä saa olla missä asennossa vaan jne.), luoksetulon loppuasento (jos nyt kuitenkin kaiken varalta otettaisiin tämä eteen), hyppy (muutaman kerran heittänyt lelua esteen yli...), kosketusalusta (hiffaa jo idean, mutta vauhti hukassa) ja tietysti kaikkia kivoja temppuja. Sata muutakin juttua on tietysti "pitäisi"-listalla, mutta mihis meillä hämäläisillä kiire olisi... ;-)

Arkielämässä Merkistä on kehittynyt varsinainen elämäntapavahti, jolla tuntuu asiaa riittävän... Koitetaan karsia turhia mutinoita ;-) ja toivotaan, että aikuistuminen joskus auttaa erottamaan tositilanteet "tilanteista". Lähinnä nämä nyt koskee täällä kotona kaikenlaisille äänille (ja ehkä joskus pienille vihreille miehille?) puhkumista ja räksymistä. Pisteenä i:n päälle huonokuuloinen Rasmus säestää tomerasti mukana aina, kun kuulee Merkin hälyyttävän... :-S Meille ei enää taatusti mitkä hyvänsä kaupustelijat kävele huomaamatta sisälle (aikana ennen Merkkiä näinkin on käynyt). 24/7 mudisecurity... :-D

Toiset koirat on myös pääosin aika turhia ja niille voi sen Merkin mielestä varsin hyvin sanoa päin näköäkin... Keskustellaan käytöstavoista siis edelleen. Tässä kyllä esim. viikonlopun mittaan tapahtui ihan huomattavaakin edistymistä, kun vaan tarpeeksi kauan hallilla hengattiin. Tää kylläkin pätee lähinnä hihnassa ollessa. Kun saa asiallisesti tutustua (vapaana ei-kenenkään-maalla), niin on tullut ihan kivasti juttuun niiden koirien kanssa, johon ollaan tutusteltu. Tänään oltiin pitkästä aikaa kunnon remmilenkillä ja a) vastaan tuli ihan epätavallisen paljon koiria (ehkä jopa 5 ;-) ja b) kaikki ohitettiin hiljaa Frolicin voimalla! :-)

Toisilta koirilta Merkki myös vahtii omaa "mökkiään" (ja samalla tietysti siinä ympärillä olevia treeniromuja) tosi tarkkaan. Siis silloin, kun on mökissään sisällä, enkä ole vieressä "neuvomassa". Ihmiset saa mennä ja tulla kaikessa rauhassa, mutta auta armias kun sattuu koira liian lähelle...Varsin vakuuttava noin pieneksi otukseksi.

Kuviakin on vihdoin: KLIK
Kaikki kuvat (c) Hansu Laitala. Pakkasta oli rapsakat 25 astetta, kiitos säänkestävälle kuvaajalle! Omassa kamerassa saattaa olla pari mahdollisesti asiallista otosta, mutta jonkun pitäisi viitsiä purkaa ne koneelle, plaah...

Huomenna on on muuten suuret 8 kk juhlat, käydään puntarissa (valitettavasti meidän olosuhteissa sinne puntarille joutuu itsekin kiipeämään...) jos muistetaan.

Ei kommentteja: