tiistai 23. marraskuuta 2010

Kylymä!

Eilen käytiin hallilla pyörähtämässä. Siellä oli melkoinen vilske ja Merkin keskittymiskyky oli ihan hävöksissä. Saatiin me joku pikkujuttu tehtyäkin, mutta aika lailla istuskeltiin ihmettelemässä muiden menoa. Lumin kanssa olis ollut ihan pakko päästä leikkimään aina, kun sen ääni kuului. Muut koirat taas oli niin jänniä, että vähän murisutti välillä. Etenkin narupallojen, patukoiden tms. kanssa riehuvat koirat on tosi epäilyttäviä... ;-) Opeteltiin siis rauhoittumista ja hiljaa olemista.

Agility tuli tosin aloitettua (Sarille kiitos!), kun kokeiltiin puomia ja keppejä (putkesta on joskus juossut läpi ja puomilla kiipeillyt). Puomista ei tullut mitään, kun piti keskittyä kaikkeen muuhun palkan sijasta. Puomin alastulo oli siis matalan pöydän päällä ja tarkoitus on opetella 2-on-2-off (palkka puomin edessä parin metrin päässä). Kokeillaan joskus rauhassa uudestaan. Verkotetut kepit meni parin harjoittelun jälkeen ihan ok molemmilta puolilta. Lähti lelulla houkuttelemassa aluksi liikkeelle ja sitten kun bongasi keppien loppuun jätetyn varsinaisen palkan, niin kiihdytteli sinne (ei tahdo vielä kauaa pysyä mielessä, mihin palkka on jätetty ;-)). Tähänkin lisää treeniä, kun hallilla on vähemmän vilskettä.

Yläkulmahampaat ei vaan irtoa! :-( Jos ne ei vielä viikonloppuna ala heilua kunnolla, niin sitten soitetaan maanantaina heti tohtorille. Alakulmurit sentäs putos itsekseen.

Ja sitten tuo otsikko: tänä aamuna oli pojilla ylläripylläri vastassa, kun pakkasta oli 17 astetta! Merkkikin oli vähän nostellut varpaitaan... Nyt ollaan autottomana kulutettu aikaa kotona (koko revohkan kanssa narulenkkeily menee aina seisoskeluksi, kun vuoronperään joku pysähtyy haistelemaan ja merkkaamaan). Merkillä on virtaa kun pienessä kylässä, joten annoin sille lampaan jalan kaluttavaksi (ja toivon kovasti, että hampaatkin alkaisi putoilla). Sen kanssa painiessa meni melkein 2 h ja nyt lopulta luovutti ja meni sängyn alle huilaamaan ja läähättämään. :-) Illalla kun saadaan auto, niin käytään päästelemässä höyryjä jossain metsässä.

Sunnuntaina olis mätsäri, mutta paikallislehti lupaili 20 astetta pakkasta... :-0 Jos se tosiaan tuollaisiin lukemiin kiristyy, niin me ei kyllä lähdetä mihinkään kylmään maneesiin kärvistelemään. Ideana olis käydä katselemassa menoa ja meininkiä ja totutella vieraan ihmisen tutkailuun (muuten en usko olevan ohgelma, mutta hampaita ei viitsisi ihmisille esitellä). Lauantaina on onneksi möllitoko tuossa "omalla" hallilla, joten sinne päästään kuitenkin tsiigailemaan vieraita koiria, jos keli on muuhun liian kylmä.