lauantai 28. elokuuta 2010

Jälkeä ja vähän muutakin

Tänään tehtiin jäljet 4 ja 5 (muistaakseni). Ensimmäinen meni ihan sähellykseksi. Olis rynninyt täysillä eteenpäin jälkeä pitkin ja kun ei päässyt niin härväsi sitten kaikkea muuta... :-/ Pyöri paikallaan, koitti palata taaksepäin, istui katselemassa maisemia jne. Tein toisen jäljen siis heti perään ja se sujuikin paljon paremmin. Ekalla jäljellä nameina oli veriletun palasia (pehmeitä, piiloutuu nurmikolle hyvin ja kelpaavat kotona hyvin), mutta ilmeisesti ne ei vaan ole tarpeeksi hyviä. Toisella jäljellä sitten pääosin froliceja, pikkupaloja kuivattua mahaa (tää on muuten ehdoton suosikki!) ja muutama verilettukin. Lisäksi laitoin vain yhden namin joka askeleen kärkeen (askeleet ihan kiinni toisissaan). Jälkimmäinen jälki oli vaan muutaman metrin pitkä, kun nameja ei enempää ollut, eka ehkä jotain 5 m.

Jälkien jälkeen siirryttiin koulun kentälle ihmettelemään agiesteitä, estevarastoa jne. Tänään ei enää juurikaan jännittänyt, vaan tutkiskeli reippaana kenttää. Ajoittain niin reippaana, että pystyi jo lähtemään omillekin retkille... Eli nyt on kehitettävä joku hyvä suunnitelma luoksetuloa varten! Tästähän se nimittäin tietysti vaan huononee, jos mitään ei tehdä. Lelut näyttäisi ainakin vielä olevan ruokaa parempi palkka, joten mennään niillä ainakin aluksi. Tuli nimittäin vannottua, että jos pentu ei muuta ikinä opi, niin luoksetulo on saatava toimimaan...

Mitähän muuta? Isojen poikien kanssa ollaan käyty metsässä, hyvin maastokelpoiselta otukselta vaikuttaa. ;-) Yritys on kova, vaikka välillä eteneminen on vähän hankalaa. Kylillä on käyty myös ihmettelemässä ilman ongelmia. Reipas poika siis edelleen kaikin puolin. Vieraille koirille (nähty vaan muutamia kertoja) täytyy kuitenkin epävarmuuttaan murista. Suunnitelma on lähteä kennelille hengaamaan iltaulkoilun aikoihin ja katselemaan koiria turvallisen matkan päästä. Mietiskelen, ottaisko Sentin mukaan esimerkiksi ja henkiseksi tueksi. Täytyy ehkä koittaa ekan kerran Merkin kanssa ihan kahdestaan ja katsoa miten menee. Kotona on naksuteltu ihan vähän, mutta idea tuntuu olevan vielä aika hukassa. Jatketaan siis tätäkin. Vähän on houkuttelemalla tehty istumista ja maahanmenoa. Istumista tarjoaa tomerasti (jo ihan meille tulosta asti) aina kun malttaa... ;-) Maate menisi mieluiten istumisen kautta, mutta nyt näyttäis taktiikka löytyneen jo suoraan seisomastakin (houkutellen vielä).