sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Mölli-Merkki

On nyt muut jutut vähän jääny Sentin takia vähemmälle, ei oo vaan jaksanut. :(

Merkki on kuitenkin treenaillut pienesti rally-tokoa ja käytiin mölleilemässäkin 97/100 pisteen edestä, vähennykset puutteellisesta yhteistyöstä. Meillä kävi moukan tuuri, koko päivän kestänyt sade loppui ennen "kisaa" ja päästiin ekana aloittamaan. Ei siis ollut hajuja, mihin olis juuttunut kiinni. Oli myös sen verran vilakka, ettei ollut pörriäisiä, niistähän Merkki myös tilttaa ihan totaalisesti. Liki täydellisistä olosuhteista huolimatta oli kyllä sellasta täi tervassa -meininkiä, ettei tosikaan. Niitä miinuksia meni, kun herra Merkki oli jossain omassa kuplassansa ja vaan tuijotteli johonkin kaukaisuuteen... 

Arvostelussa luki, että ihana rauhallinen suoritus. Noinkin positiivisesti asian voi siis ilmaista, mulla oli mielessä vähän jotain muuta... Mutta kyllä meillä tavoitteena olis ihan jotain muuta kuin rauhallinen. Vaikka iloinen tai reipas tai jotain sen suuntaista. Vietikäs ja voimakas ollaan unohdettu jo ajat sitten. :P Alokkaassahan liikkeitä on tosi hintsusti, mutta nyt oli kaikki variaatiot "koira eteen" (vasemmalta ja oikeasta sivulle, istumisen kanssa ja ilman), missä meillä etenkin ne kiertämiset tökkii edelleen. Muuten ihan simppeli rata ja itse erotin oikean ja vasemman toisistaan, suorituspaikatkin sinnepäin, koska niistä ei pistevähennyksiä tullut. Jei!

Treeniä, treeniä siis, jostain tarvis se virtanappi saada on-asentoon! Ja treenata joku rutiini aloitukseen, että olis edes toivo päästä aloittamaan jotenkin hallitusti. Eikä niin, että koira tuijottelee taivaisiin ja koitat siinä sitten jollain saada huomion takaisin itseesi. Nyt esim. siinä lähdön vieressä oli perhe pikkulasten ja lastenrattaiden kanssa, jotka M tietysti bongas just ennen kehään menoa. Jäis siis tuijottelemaan ja murrailemaan niitä, eikä ollut mun kanssa hommiin lähdössä ollenkaan. 

Vähän kyllä on sellanen peli menetetty -fiilis Merkin kanssa, mun osaaminen ja viitsiminen ei vaan riitä. Mutta kokeillaan nyt kesän ajan ja katsotaan sitten. Syksyn kurssillekin on kyllä ilmoittauduttu, joten... Tai sitten, jos hermo menee tykkänään, otan Tuuman rally-kaveriksi. Ainakaan toistaiseksi siitä en oo onnistunut tappamaan tekemisen meininkiä. Tuuma vaan nyt on kesätöissä ja nomeilemassa J:n kanssa mökillä, joten treenaaminen ei onnistu.

Ai niin: tehtiin yksi lyhyt jälkikin joku päivä, mutta sellasta diipailua sekin... Ehtii pysähdellä haistelemaan kukkasia, tuijotteleen pörriäisiä jne. Janalta sentäs lähti oikeaan suuntaan ja ilmaisi namipurkit (pysähtyy seisomaan ja haistelemaan, en viitsi enää muuta vaatia). Ja jälkileirille pitäis lähetä ensi viikolla...

Ei kommentteja: