perjantai 2. toukokuuta 2014

Kevättä ja vappua

Kevät tuli ja meni ja sitten tuli vasta vappu. Onneksi eilen oli Kalajoella hieno keli Suomen toisissa virallisissa rally-kisoissa, mutta tänään saatiin jo vähän räntää ja rakeita... Ja taisi vappuaattonakin jotain valkoista ripehtiä. Päivitystahti tökkii edelleen pahasti, en oikein keksi miten tähän taas motivoituisi. Pitää kaivaa oikein kalenteri, että muistaisi edes vähän jotain.

Merkin puuhasteluja ensin

 • Näköjään Merkillä oli kahdet rallytokotreenit, mutta niistä ei ole oikein kummoista muistikuvaa. Eli ilmeisesti ei mitään suuria elämyksiä kumpaankaan suuntaan. Viimeisellä kerralla taisi radalla 3 esteen olla sarjahyppy ja se oli himppasen vaikea. Ensinnäkin M meni monesti ohi viimeisestä esteestä, joka oli 90 asteen kulmassa edellisiin. Parhaimmaksi / siisteimmäksi versioksi osoittautui meillä se, että seuraamisesta pyydän koukkaamaan hypyn kautta, esteiden välissä taas seuraamaan. Agility-tyylillä tulee helposti loppuun kaikkea härdelliä (rintamasuunta vaihtuu jne.).
 • Ollaan tehty ainakin yksi jälki Rekilään. SportsTrackerin mukaan joku reilu 400 m, muistaakseni keppejä ja purkkeja molempia. Tasainen merkkimäinen jälki, ei mitään kummallista. Paitsi että lähti taas takajäljelle. :S Jotenkin oon onnistunut tekeen tän janojen yhteydessä, ennen ei ottanut takajälkiä. 
 • Pääsiäinen oltiin mökillä eikä tehty mitään fiksua. Oli tarpeeksi töitä pitää M omalla puolella pois naapurin kattotyömaalta. Olis ihan vähän vaan tehnyt mieli käydä karjumassa mielipiteensä kaikenlaisesta mekkaloinnista...
 • Mökillä sattui myös kummallinen kipujuttu, mitä on ollut pari kertaa aikaisemminkin. Oon ajatellut, että selkä jumii, mutta nyt tuli mieleen myös eturauhanen ja mahakin. Ensi viikolla käydään näyttämässä lääkärille, mutta musta tuntuu, ettei sieltä mitään syytä löydy. Välillä on siis ihan selvästi kipeä, vinkuu, pyrkii syliin ja katselee johonkin takapään suuntaan. Tätä kestää ehkä minuutista viiteen minuuttiin ja sitten on ihan normaali. Ehkä 3-4 kertaa on tapahtunut tän vuoden puolella. Kerran kotona illalla, kerran lenkillä, nyt tuolla mökillä ja kerran taas tässä kotosalla. 
 • Merkin kanssa koittanut kentällä käydessä (ehkä pari kertaa...) vaan riehua ja koittaa saada virettä ylös, ihan ok on onnistunutkin. Rasittaa vaan ajatella, miten kauan tätä pitää hinkata, että se näkyisi itse tekemisessä jotenkin parempana vireenä. Itseni tuntien veikkaan, että en jaksa tapella tän kanssa riittävän johdonmukaisesti.


Tuuman kanssa lyö pää tyhjää, miten ihmeessä Merkki osaa yhtään mitään?!?
 • Perusasentoa ollaan hinkattu, nyt vaikuttaisi tajunneen, että pitää olla tiiviisti ja suorassa. Mutta pituussuunnassa paikka seilaa, en osaa ohjata riittävän tarkasti. Sellanenkin olo on, että oon taas jumahtamassa apuihin... Oikealle puolelle olen tehnyt vähän, että tulee jonkunlainen käsitys siitäkin. 
 • Vähän siirtymisiä namilla houkutellen, lähinnä kääntymistä vasemmalle, kun se on kaikkein vaikein. Ja Tuuma mieluiten liikkuisi lähinnä pohkeenväistöä namia kytätessä, joten pitää olla ihan supertarkkana nyt, että lähtisi seuraamaan suoraan! Tekis mieli opettaa perusasentoa & tätä korokkeen kanssa, mutku ja sitku... :/
 • Seuraamista oon ottanut imuttamalla, mutta oon kyllä Oonan kommentin kanssa samaa mieltä, että ei toi kyllä tajua ajatella siinä namin perässä roikkuessaan yhtään mitään. Mutta jospa se kuitenkin tottuis a) pysymään riittävän lähellä ja b) kävelemään suoraan. Pari pientä liikkeelle lähtöä oon koittanut ilman namia, mutta tulee melkoinen pomppu... Ja jos ei palkkaa hetivälittömästi, niin myös järkky poikittaminen...
 • Seisomista oon sheipannut muutamaan otteeseen. Tarjoaa aika herkästi kaikkea muuta, mutta välillä seisomistakin.
 • Seisomisesta tuli mieleen istuminen ja tajusin sen olevan hidas. Siis oikeesti todella hidas. Miten tästä tehdään nopea, kun namia kytätessä jumiutuu helposti tuijottamaan ja sitten on hidas. Merkki on myös hidas, joten koulutuksessa on vissiin jotain mätää. ;)
 • Hyppyä naksuttelin myös kerran, pienellä käsiavulla ja itse esteen vieressä meni ihan ok. Myös namikupille ja lelulle irtosi hyvin. En ole siis huolissani, pitäisi vaan ruveta hommiin.
 • Kiertämistä samalla reissulla, käsiavulla toimi molempiin suuntiin.
Tähän piti tulla pari viikkoa sitten otettu pieni hömppäpätkä Tuuman treeneistä, mutta eipähän lataa ei... Kokeilen ehkä joskus myöhemmin.


Ei mikään helppo nakki! Vissiin liian iso tiedosto tms. Nyt on kuitenkin suttua ja sekundaa katsottavaksi... :DKun ei kerran ole kirjoitettavaa, niin kevätkuvia sitten. Tampin kierros käytiin Merkin kanssa ihmettelemässä pääsiäisenä & hengailtiin mökillä.Sitten kotoisissa lenkkimaisemissa kevätmeininkiä. Huhtikuun loppua nämäkin.


Vappupäivää vietettiin aurinkoisella (mutta suht kylmällä) Kalajoella rallytokokisoissa yleisönä. Lumi-tyttis sai hienot pisteet ja oli muutenkin pätevä. Tosi hienoja ratoja ja kovia pisteitä, treenikaveri Mysti vei voiton kotiin nopeimmalla 100 pisteen radalla. :) Alokaskoiria oli liki 50, joten vierähtihän siellä useampi tunti. Tuuma ihmetteli menoa ja meininkiä, eli hengaili muina miehinä ja hömppäili vähän perusasentoa jne.. Merkki oli tapansa mukaan tosi sympaattinen ja sosiaalinen. Eiku... ;P Vähän koitin treenata senkin kanssa, kun oli häiriöitä ja vieras paikka, mutta on se vaan vaikeeta. En keksi millä konstilla vireen saisi sellaiselle mallille, että näyttäisi koirallakin olevan edes jokseenkin mukavaa. :S Avo-luokan jälkeen luovutettiin ja lähdettiin metsälenkin kautta kotiin. Rallykuvia löytyy linkin takaa. 

Ei kommentteja: