sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Tuplasti rallya

Torstaina tehtiin rallya tuplatunti, kun Tytti halusi siirtää meidät tuntia myöhempään ryhmään. 

Ensimmäinen tunti oli melkoista takkuamista taas. :/ Toki siellä oli hyviäkin pätkiä, mutta Merkkiä vaan ahdistaa sellaiset "hallitsemattomat" koirat. Jotenkin se vaan bongaa kaikenlaisen "holtittoman" menemisen ja jää tuijottamaan, eikä pysty keskittyä omiin hommiin. Haukkuminen, hyvinkin kiihkeä tekeminen, leikkiminen jne. useimmiten ei aiheuta ahdistumista, jos koira selvästi keskittyy hommiinsa. Vaikea selittää... Etenkin Onni-labbis oli tosi vaikea. Yhdelle radalle lähtemisestä ei meinannut tulla mitään, kun rähisi takana istuvalle Onnille. :S

Toisella tunnilla arvelin Merkin olevan jo ihan kuitti, mutta sehän teki älyttömän hienosti ja oli ihan täpäkkänäkin välillä. :) Kotiin kävellessä sitten valkeni tuo edellä selostettu ahdistus-juttu. Tän toisen ryhmän koirat on treenanneet enemmän, joten ne puuhasteli omia juttujaan, kun yksitellen tehtiin Tytin tekemää rataa. Jopa uudella nurtsilla innostui tarjoamaan vähän kaikkea ainaisen haistelun sijaan. Tuli tosi paljon uusia opeteltavia temppuja avo-luokan kylteistä. :) 
  • Vaikeimmalta tuntuu nyt sivulta perusasennosta seisomaan nouseminen. Pitää ottaa tähän uusi käsky ja selvittää, saako käsiapu olla mukana aina.
  • Jalkojen välistä menemistä on tehty temppuna, seuraamiseen yhdistäminen vie jonkun verran aikaa.
  • Pyörähdyksien kanssa sama juttu, osaa erillisenä temppuna käsiavulla, mutta ei olla tehty seuraamisen yhteydessä.
  • Oikealla puolella seuraaminen vaatii myös töitä, ollaan vähän aloiteltu.

Jälkimmäisen tunnin ansiosta jäi tosi kiva mieli. Ehdottomasti pitää päästä keväällä jatkokurssille. :) 

Ei kommentteja: